VMWare vCenter 5

Door Warmaster88 op donderdag 29 december 2011 09:43 - Reacties (12)
Categorie: VMWare 5, Views: 4.246

Voor mijn afstudeer project voor het MBO Netwerkbeheer niveau 4, ben ik bezig met een project en verslag over VMWare vCenter 5.

Naast het bouwen en beheren van een complete VMWare vCenter 5 omgeving, met de nadruk op de nieuwe en verbeterde features, schrijf ijk ook een zo volledig mogelijk verslag over wat er zoal veranderd is. Nu ik het bouw en beheer proces erop heb zitten, ben ik bezig met het verslag.

Naast de grote veranderingen en verbeteringen in het software pakket, en de grotere vrijheid in de keuze van je hardware, heeft er ook een grote verandering plaatsgevonden in de licentie structuur. Nu ik het theoretische gedeelte bijna af heb, wil ik ook graag meningen en bevindingen van andere gebruikers horen, om zo een compleet mogelijk overzicht te krijgen, dat niet enkel is gebaseerd op mijn bevindingen.

Aldus mijn vraag, zouden jullie een deze polls in willen vullen, en eventueel een feedback geven over jouw bevindingen, meningen, etc. , met betrekking tot de versie 5 in het algemeen, alswel over de vernieuwde op vRAM pools gebaseerde licentie structuur.

Poll: Wanneer zul(len) jij/jullie overstappen op vCenter 5
Nu al in gebruik
Binnen een half Jaar
Binnen een Jaar
Later dan een Jaar
http://poll.dezeserver.nl/results.cgi?pid=377468&layout=2&sort=prc

Poll: Wat vind je van de nieuwe licentie structuur?
Het is nadelig, maar ik snap de keuze
Het is nadelig, en zie de goede kant er niet van
Het is goed, en ik snap de keuze
Het is goed, maar geef mij de oude manier maar
Een hele vooruitgang als je kijkt naar de hedendaagse hardware
Anders, namelijk....
http://poll.dezeserver.nl/results.cgi?pid=377469&layout=2&sort=prc

Poll: De nieuwe features van vCenter 5
Heb ik niet tot nauwelijks wat aan
Zullen hier snel benut worden
In de toekomst gebruikt worden
Anders, namelijk...
http://poll.dezeserver.nl/results.cgi?pid=377470&layout=2&sort=prc
Ook een poll maken? Klik hier

En als laatste de vraag, welke vernieuwde features spreekt jullie het meest aan, en zal het meest benut worden?

Bij voorbaat dank, en als jullie aanvulling of ideën hebben om betere of meer informatie te verkrijgen, gaarne, hiermee zal ik erg geholpen worden.

Edit:
Voor de mensen die al overgestapt zijn, hebben jullie heel veel meer moeten betalen met betrekking tot de licenties? Of viel dit achteraf mee? Eventueel een korte indicatie tussen het verschil in kosten tussen versie 4 en versie 5 :)

Hack in the Box 2010

Door Warmaster88 op woensdag 30 juni 2010 12:21 - Reacties (19)
Categorie: Onzin, Views: 3.942

Ik heb al eerder een post gehad over het Hack in the Box evenement in Amsterdam, maar heb die verwijderd aangezien er een geïnteresseerde was, maar die laat niets meer van zich horen.

Wie o wie wil mijn kaartje hebben voor Hack in the Box 2010?
(1 + 2 Juli 2010)

Meer info: http://www.hackinthebox.org/

Als je geintresseerd bent, DM maar

Warmaster88 in pak

Door Warmaster88 op woensdag 9 juni 2010 11:10 - Reacties (16)
Categorie: Onzin, Views: 2.982

Vandaag is het dan zover, mijn stage zit er zo goed als op!

Na een half studiejaar stage te hebben gelopen bij Stichting MEE Oost Gelderland, is vandaag de dag gekomen dat ik mijn eindpresentatie moet houden. Deze presentatie ga ik houden over mijn eindproject, tijdens de stage ben ik bezig geweest met een Server Monitor. We hebben hier 5 fysieke servers draaien, met behulp van het nieuw ingerichte werkstation (Server Monitor) kunnen we ze allemaal tegelijk in de gaten houden op errors storingen etc.

Als de presentatie goed verloopt (waar ik natuurlijk vanuit ga), heb ik mijn diploma behaald, en kan ik met mijn volgende studie beginnen *O* . Ik zal hierna nog 1,5 jaar Netwerkbeheer niveau 4 volgen, waarna ik doorstroom naar HBO :*) .

Om half 3 precies zal mijn presentatie beginnen, ik zit nu dus rustig te wachten op het moment. Nog even de laatste dingen doornemen, zodat ik niets vergeet te zeggen, als afleiding even deze blogpost maken, en daarna weer wachten....


Ik ben geen verlegen type, en heb geen moeite met presentaties, maar toch blijft het spannend. Als ik straks mijn verhaal aan het doen ben, zullen de zweetdruppels zich verstoppen in mijn bilnaad, uit angst gezien te worden onder mijn oksels. Nee, mijn 3 delige Armani pak zal niet droog blijven, ik zal de stomerij vast bellen.

Hmm, beter vraag ik of de verwarming wat lager man.... 8)7


Wish me luck :>


update
Jaja, ik ben geslaagd :D

Wie de **** ben jij?

Door Warmaster88 op donderdag 3 juni 2010 12:06 - Reacties (36)
Categorie: Onzin, Views: 5.624

Hallo!

Ik ben Sjoerd Luyten, 17 jaar en woon in Doetinchem (Gelderland),
Ik volg de opleiding ICT aan het Graafschap College te Doetinchem.

Op dit moment loop ik een half jaar stage bij MEE, als ik dit voltooid heb, kan ik mijn diploma halen.
Na deze opleiding ga ik HBO studeren.

Mijn hobby's zijn Gamen, Grafisch Design, muziek maken, hangen met vrienden en bier drinken.


Vroeger & Nu:
Ik ben al een lange tijd bezig met computers en dergelijke, ik zat vroeger altijd al mee te kijken als ene kennis van ons onze pc ging fixen wanneer we deze weer naar de kloten geholpen hadden. ik ging me steeds meer interesseren in de ICT wereld, en ging op jonge leeftijd zelf al ene beetje aankloten met pc's, problemen oplossen en hiermee nieuwe problemen veroorzaken, wanneer ik dat probleem dan weer op kon lossen.

Zo ben ik steeds verder gegroeid in de ICT wereld, en mijn interesse is nooit verminderd, de nieuwe technieken die worden toegepast/ontworpen vind ik geweldig, en leer hier ook graag over.

Sjoerd & Muziek:
Ik ben altijd al erg bezig geweest met muziek, vroeger begonnen met Trance en Rap, dit werd mij aangeleerd door een vriend toendertijd, ik was op dat moment denk ik 8 jaar. Hierna ben ik me steeds meer gaan interesseren in Rock, de classics maar ook de (toendertijd) "nieuwerwetse" rock, Vanuit hier ben ik langzamerhand over gegaan op Metal, en zoals de meeste, dus ook begonnen met bands als Slipknot en KoRn.
Deze bands gingen na een tijdje vervelen, en ben toen over gegaan op de hardere kern van de Metal, ik ging meer de kant op van Death Metal en luister dit nogsteeds met veel plezier. En op dit moment gaat mijn voorkeur uit naar Death/Black Metal, maar ik luister eigenlijk alles, Jazz op zijn tijd vind ik heerlijk, maar niet voor dagelijks gebruik.
De genre's die ik absoluut niet kan uitstaan zijn R'n'B en grotendeels van de hedendaagse Pop muziek (denk hierbij aan Mister Gaga en dergelijke)

Sinds een tijdje speel ik ook zelf in een Black Metal band, mijn rol in deze band is Lead Gitarist en ik verzorg de Vocals (Want tjah, zang is het niet te noemen volgens menig mensch ;) ), we zijn sinds enkele weken bezig met een Demo op te nemen, en zullen hierop 4 nummer ter gehoren brengen.


Dit is mijn eerste blogpost, en kwalitatief wordt het toch een kut blog *O*.
Dank u voor uw aandacht :)